KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

BEKERJA TAPI NAK BUAT BISNES. BOLEH KE?

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Kos sara hidup makin meningkat. Gaji pula tak naik-naik. Memcabar betulkan hidup zaman ekonomi sekarang. Sebab itu bagus untuk setiap orang ada satu atau dua side income. Banyak sebenarnya yang boleh kita usahakan jadi side income dan tak ganggu pun kerja asasi kita. Antaranya haa semestinya jadi SHAKLEE Independent …

DETOX SHAKLEE

KEGEMUKAN PUNCA SAKIT KRONIK

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Berat badan anda bertambah apabila anda makan banyak, lebih daripada apa yang boleh dibakar oleh badan anda. Kalori yang lebih ini akan disimpan sebagai lemak. Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti akibat daripada pengambilan kalori yang berlebihan tidak akan berlaku dalam beberapa hari atau minggu. Selalunya ia akan terkumpul dan …

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

KENAPA SURI RUMAH WAJIB BUAT BISNES

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Kadang panas tidak sampai ke petang. Begitulah hidup kita terutamanya sebagai seorang isteri. Kita tidak boleh meramal indahnya masa depan tetapi kita boleh bersedia sekiranya apa-apa ujian yang datang. Sebagai seorang wanita di zaman kini, wajib sebenarnya untuk berusaha mencari tambahan pendapatan sendiri kerana ia mampu menjadi tali penyelamat …

DETOX SHAKLEE

APA YANG TAK BEST BILA BADAN GEMUK

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Nak tahu tak negara kita ni dilanda “tsunami berat badan”? Menakutkan betul? Statistik yang diperoleh melalui Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) pada 2015 menunjukkan bahawa Malaysia telah menjadi sebuah negara obes, di mana seorang dalam dua orang dewasa mempunyai berat badan berlebihan atau obes. Ini sekaligus menjadikan Malaysia …

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

KESIHATAN LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE (Part 2)

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Insyallah hari ni saya nak cerita tentang kisah silam saya yang sedih dan sadis. DULU MESTI AMBIL MC SETIAP BULAN, SEKARANG? Saya dulu memang rasa selalu menyusahkan bos kalau kerja 😭 Eya lah tiap bulan mesti akan ada sekeping (paling sikit) sijil sakit sebab demam dan lain-lain. Alahai lemah …

DETOX SHAKLEE

MALAYSIA NEGARA PALING GEMUK DI ASIA

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Adakah anda tahu bahawa negara kita sedang mengalami ‘tsunami’ obesiti yang membimbangkan. Statistik masalah kegemukan dalam kalangan rakyat Malaysia saban tahun semakin meningkat. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad berkata: “Statistik yang diperoleh melalui Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) pada 2015 menunjukkan bahawa Malaysia telah menjadi sebuah …

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

KESIHATAN LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE (Part 1)

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Hari ni saya nak kongsikan satu cerita seram dalam hidup saya. Hehe bukan seram hantu tapi seram bila hampir-hampir Allah tarik nikmat sihat dalam hidup saya masyallah. SUSAH BUANG AIR BESAR, BUANG AIR BESAR BERDARAH & KERISAUAN SEBAGAI KETURUNAN KANSER USUS Saya pernah refer doktor pakar di Hospital tentang …

DETOX SHAKLEE

KENAPA SEMUA ORANG PERLU DETOX

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Detox ialah satu proses pembersihan badan kita dari segala macam kotoran dan racun-racun atau namanya toksin yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama. Toksin ini sebenarnya ialah bahan beracun dalam badan, yang terkumpul daripada pelbagai sumber, contohnya …

KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

NAK BUAT SIDE INCOME RM 2000 SEBULAN?

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Hari ni saya nak kongsikan Cara Jana RM2000 Dengan Bisnes Shaklee Melalui Program Jom Detox. Lets go! Bermula bulan Oktober 2019, SHAKLEE buat satu cabaran Prove it, Live It, Share it. Daripada program ni anda bukan saja boleh capai kesihatan yang bagus malah anda mampu jana pendapatan sendiri sehingga …

DETOX SHAKLEE

PERBEZAAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN DENGAN PROGRAM KURUS LAIN

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa! Program Jom Detox Jutawan seperti satu fenomena sekarang ini. Bayangkan hanya berapa bulan sahaja bermula namun program ini telah berjaya membantu lebih 1000 orang menurunkan berat badan, menjadi lebih sihat dan mendapat saiz badan yang ideal. Apakah perbezaan Program Jom Detox Jutawan ini dengan program diet atau program kurus …