BACA 5 KISAH KEJAYAAN KURUS & SIHAT DENGAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa!

Mesti anda dah baca entri saya sebelum ni berkenaan 7 Fakta Menakjubkan Yang Anda Mungkin Tidak Terfikir Tentang Jom Detox Jutawan.

Rasa tak puaskan dengar testimoni dari peserta Jom Detox Jutawan dalam entri saya hari tu. So hari ni saya nak belanja anda 5 Kisah Kejayaan Kurus Dan Sihat Dengan Program Jom Detox Jutawan. Let’s go!

KISAH 1 : PERJUANGAN GURU WANITA MENGURANGKAN BERAT BADAN

Bukan sikit guru wanita yang mengalami masalah berat badan. Mungkin suasana kerja yang sangat menyeronokkan dengan kawan-kawan sekerja yang boleh kata hampir tiap hari akan bawa pot luck. Itu telahan saya saja hehe sebab kakak ipar saya cikgu selalu cakap macam tu.

Ok kisah Cikgu Farah Aini, berusia 30 tahun. Telah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki. Macam mana Cikgu Farah ni boleh nak join Jom Detox Jutawan?

Macam mana saya boleh join #jomdetox?
Lepas saya berpindah ke Semenanjung berat saya makin naik mendadak sehingga mencapai 63kg.
Kehidupan seorang guru bila mana pagi-pagi dah pergi kantin dan makan nasi dengan pelbagai jenis lauk pauk. Air manis setiap hari.
Then nak diet tak jadi. On off diet tapi berat tak turun. Baju kurung semua dah tak muat.

Satu hari terbaca Fb Master Laila nak buat detox terus nak join tanpa fikir banyak kali. Dan ia sangat berbaloi.”

-Cikgu Farah

Haa berbaloi tahap mana tu. Meh kita tengok hasil lepas Cikgu Farah join program Jom Detox Jutawan.

Cikgu Farah turun 5kg sekali detox
iaitu pada bulan 12 tahun 2018

Wow bayangkan macam mana selama ni Cikgu Farah kata susah nak diet sebab gaya hidup sebagai guru agak susah nak jaga makan. Tapi sekali saja detox terus kurang 5 kg. Alhamdulillah dengan program yang betul, coach yang bertauliah, tak ada apa yang mustahil kan.

KISAH 2 : BERKALI CUBA KURANGKAN BERAT, AKHIRNYA BERJAYA!

Bukan mudah nak kurangkan berat badan. Orang yang pernah melaluinya sahaja faham. Sampai satu tahap diri kita jadi denial untuk kurus. Kita boleh sebut “gemuk kan bahagia”. Betul ke bahagia tu?

Puan Elly Matin, umur 29 tahun. Telah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Bagaimana Puan Elly ni boleh terjebak dengan Program Jom Detox Jutawan?

“Kesihatan kita 80% tergugat dengan kegemukan.
Gemuk atau kurus 1 pilihan. Tiada alasan, saya gemuk sebab bahagia. Sebab perit tau tanggung kesakitan waktu gemuk! Especially yang mahu pregnant!
Saya pernah rasa berat 104kg. Seksanya tu hanya saya saja yang tau. Tapi masa tu still cakap “gemuk sebab bahagia”. Walhal ku terseksa. Baju, kasut dan selipar susah cari. Duduk di kedai makan takut sebab takut kerusi patah.”
-Puan Elly Matin

Ok kalau sebelum join Jom Detox Jutawan berat Puan Elly ni pernah capai 104kg. Berapa agaknya berat Puan Elly selepas Jom Detox Jutawan ya?

Puan Elly telah kurang 10 kg dalam 13 hari sahaja bersama Jom Detox Jutawan

Kata Puan Elly, pada 2016 beliau pernah sertai Detox under Shaklee. Tapi pada waktu itu tiada support group seperti sekarang dan tiada coach yang akan guide. Berat paling tinggi boleh kurang masa tu cuma 3 kg.

Tidak macam sekarang. Record terbaru 10kg dalam masa 13 hari. Alhamdulillah Program Jom Detox Jutawan memang sangat membantu dan memberi kesan yang ketara!

KISAH 3 : TEKANAN KERJA SAMPAI KAWAN TEGUR RUPA MACAM ORANG SAKIT!

Hidup sekarang makin mecabar. Setiap hari kita tak boleh lari dari tekanan hidup, ekonomi, keluarga, dan sebagainya. Tahu tak tekanan boleh ‘memakan’ tubuh dan kesihatan anda? Haa nak tahu meh dengar kisah kejayaan ketiga ini.

Nama diberi Puan Nurul Ashikin, panggilan ekin saja. Puan Ekin umur 29 tahun, telah berumah tangga. Kalau nak tahu, Puan Ekin join Jom Detox Jutawan sebab pernah seperti ‘mayat hidup’ sebab tekanan kerja.

Dulu saya sangat sibuk dengan kerja. Adakalanya makan entah ke mana, rehat entah ke mana dan pernah sekali tu, stress kerana terlampau banyak kerja, pergi dok menangis bawah meja, kunci pintu bilik office dan tutup lampu. Adakalanya pukul 1 pagi pun saya ada lagi kat office. 8 bulan berlalu, saya mula perasan yang diri saya dah tak terurus. Eye bag makin teruk, wajah tak bermaya, kulit makin kusam dan kalau tak makeup nampak macam orang sakit. Paling tragis, sampai staff tegur. “Kenapa nampak Ekin mcm orang sakit sangat ni?”. Soalan ni, memang buat saya rasa bertambah tertekan. Berat badan pula naik mendadak. Berdiri lama rasa cepat penat padahal bukan tahap obesiti.
-Puan Ekin

Masyallah kesian dan sedih dengar kisah Puan Ekin ni. Tekanan memang boleh ‘memakan’ diri kita. Merisaukan sebab sekarang g peratus pesakit mental disebabkan tekanan hidup makin tinggi tau.

Nasib Puan Ekin ni ambil tindakan cepat untuk rawat diri dengan sertai Program Jom Detox Jutawan. Agaknya apa hasil yang Puan Ekin dapat ya?

Wow hebatnya berat badan Puan Ekin berkurang!

Haa ada lagi best tau. Orang ingat detox ni untuk kurus saja kan. Jom tengok kesan detox pada kulit wajah Puan Ekin pula.

Tadaaa!!

Sebelum detox habis eye bag hah. Kulit kusam. Selepas detox wow glowing gitu. Sebab bila dalam kita sihat, akan terpancar terus dekat wajah kita. Tak perlu produk make up untuk bagi muka glowing. Dengan detox terus berseri-seri muka.

Rugi sangat kalau kita tak manfaatkan Program Jom Detox Jutawan ni, bukan saja bantu kurang berat badan, kulit wajah pun kembali muda. Seronoknya!

KISAH 4: KOLESTEROL TINGGI, MIGRIN DAN VERTIGO PUNCA SERTAI DETOX

Detox yang disusun dalam Program Jom Detox Jutawan merangkumi detox keseluruhan tubuh. Bukan tertumpu pada usus sahaja. Sebab itu mampu membantu merawat atau mencegah sakit yang lain.

Puan Dekya, menetap di Johor. Umur 40 tahun. Telah berkahwin dan mempunyai 4 orang anak. Puan Dekya asalnya join Program Jom Detox Jutawan ni sebab nak kurangkan berat badan dan kolesterol.

Jom dengar apa yang menekan sampai Puan Dekya ni tekad sertai Jom Detox Jutawan.

“Cholesterol tinggi memang warisi dari parents. Jadi walaupun saya jaga pemakanan “eat clean” sebelum ni, saya tak berjaya turunkan bacaan cholesterol saya. Saya mula detect cholesterol tinggi pada tahun 2014. Doktor pelik sebab umur muda lagi tapi Cholesterol tinggi. Bila check history, YES arwah ayah meninggal sebab jantung, ada low blood pressure history.Genetically saya ikut arwah ayah. Jadi, Dr Tay terus minta makan ubat cholesterol. Tahun 2015, saya bersalin anak ke-4. After another round of check up, cholesterol saya naik semula kepada 11. Dalam seminggu saya makan ponstan 2-3x sebab migraine. Selalu sangat penat dan letih. Once ada symptom ni, saya akan kena Vertigo. End up makan Betaserc atas arahan Doktor.”
-Puan Dekya

Mencabarnya bila kita tahu diri kita mewarisi penyakit keturunan yang pernah membunuh orang tua kita. Namun Puan Dekya mengambil satu keputusan yang bijak dengan menyertai Program Jom Detox Jutawan.

Apa agaknya hasil detox Puan Dekya bersama program ini ya.

Wow bezanya berat dan saiz badan Puan Dekya selepas detox!

Alhamdulillah selepas Puan Dekya join Jom Detox Jutawan pada January 2019, Puan Dekya dah tak migraine dan vertigo. Kini tak perlu lagi Puan Dekya makan ponstant dan Betaserc. Alhamdulillah Program Jom Detox Jutawan telah membantu beliau kembali sihat!

KISAH 5: KEJAYAAN IBU YANG MASALAH BERAT BADAN SELEPAS LAHIRKAN ANAK KE-3

Tiada wanita yang tak risau naik berat badan selepas bersalin. Kerisauan tu juga kadang buat sebahagian wanita takut untuk ramai anak atau mahu mengandung lagi. Risau bentuk badan waktu anak dara hilang lepas bersalin kerana bentuk badan akan mengalami beberapa perubahan apabila mengandung dan bersalin.

Kisah seorang ibu ini, Puan Faizah. Usia 40 tahun, ibu kepada 3 orang cahaya mata. Mengalami masalah berat badan sejak melahirkan anak ke-3. Jom dengar Kerisauan Puan Faizah..

“Berat badan naik selepas habis pantang puteri ke 3 saya. Alasan ibu menyusu (100% bf sampai sekarang masih lagi menyusukan) selalu lapar dan kena makan banyak tu antara faktor menyumbang kepada kegemukan. Sampailah satu tahap dah tak boleh nak hadap teguran orang sekeliling. “gemuknya” “gemuknya sekarang” “kenapa gemuk sangat sekarang? ”
-Puan Faizah

Manusia memang suka ambil tahu hal orangkan. Tapi sebab itu jugalah yang buat Puan Faizah semangat membara untuk turunkan berat badan.

Jom kita tengok hasil Puan Faizah selepas sertai Program Jom Detox Jutawan.

Woww 10.2 kg hilang!

Jangan main-main. Bila wanita tu dah tekad hah tengoklah hasilnya. Alhamdulillah Puan Faizah berjaya kembalikan berat badan idaman dengan Program Jom Detox Jutawan.

KESIMPULAN

Kalau anda semua nak tahu, kelima-lima kisah tadi merupakan kisah sebenar dan mesti anda semua admire dengan kejayaan mereka untuk kurus dan sihat kan?

Nak dengar berita baik? Kelima-lima mereka merupakan Coach untuk Program Jom Detox Jutawan ini! Hah, hebatkan. Anda akan dapat Coach yang RESULT PROVEN dengan Program Jom Detox Jutawan.

Jadi tunggu apa lagi. Lengkap Program Jom Detox Jutawan ni dengan ada meal plan, plan senaman, siap coach pun yang result proven!

Jom sertai Jom Detox Jutawan 16.0 yang akan bermula tak lama lagi. Hubungi saya 018 388 9039 atau nak mudah klik saja link whatsapp di bawah

https://kliksini.my/Jom_kurus_detox

Kami sentiasa sedia membantu anda mendapat kehidupan yang lebih baik.

Sharifah Abdul Samad,

SHAKLEE SUPERVISOR.

Author: Sharifah Samad

14 thoughts on “BACA 5 KISAH KEJAYAAN KURUS & SIHAT DENGAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN

Leave a Reply

Your email address will not be published.