KELEBIHAN BISNES SHAKLEE

SAYA YANG DULU, BUKAN YANG SEKARANG

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa!

Hidup ini penuh dengan kejutan, betul? Kadang kita begitu. Kadang kita begini. Namun, sebagai manusia itulah lumrah yang kita perlu lalui. Eceh, nak cerita sedih ke hari ni?

Tak adalah hehe.

Hari ni saya nak cerita pelbagai kejutan yang saya terima sejak bersama SHAKLEE. Kejutan best ke tak best? Ok jom kita dengar.

DULU MESTI AMBIL MC SETIAP BULAN, SEKARANG?

Saya dulu memang rasa selalu menyusahkan bos kalau kerja 😭 Eya lah tiap bulan mesti akan ada sekeping (paling sikit) sijil sakit sebab demam dan lain-lain.

Antara koleksi sijil MC saya aduyai

Alahai lemah sangat imun badan. Padahal muda lagi. Memang doktor minta saya ambil suplement untuk kuatkan imun ni.Bayangkan sebulan mesti akan demam atau batuk selesema dalam 3 kali.

Kalau kena hujan sikit memang terus demam. Masyallah kadang rasa benci diri sendiri sebab tak kuat. Usaha dengan senam jalan kaki 30 minit setiap lepas subuh. Tapi tetap sama. Pernah guna macam-macam jenama suplement yang ada dekat drug store tapi sama saja tahap imun badan saya.

Lepas tu cuba consume ESP dan Vit C SHAKLEE. Konsisten ambil setiap hari. Masyallah saya dah 5 bulan tak demam yang teruk macam dulu, tidak batuk atau selsema. Walaupun masa tu satu family saya sedang virus demam teruk, saya tak sikit pun batuk.

Semoga Allah lindungi dari rasa riak, sekadar ingin berkongsi rasa bahagia yang sudah lama saya cari Allahu akbar😭. Masyallah sangat terharu dengan kuasa Allah lepas kita ikhtiar pelbagai.

Betullah kesihatan adalah satu nikmat yang sangat besar dalam hidup.Serius nak nangis sangat.

Daily Essential Set SHAKLEE

Alhamdulillah sekarang konsisten ambil Set Shaklee yang untuk Daily Essential yang ada ESP, B Complex, Vita lea, Omega dan Vitamin C.

Alhamdulillah dah tak lemah imun macam dulu malah setiap hari bertenaga buat kerja.

Takda lemau-lemau dan mengantuk masa kerja dah. Terima Kasih Allah. Saya memilih sihat

Untuk lebih memberi.

Anda pula bagaimana?☺️

DULU SUSAH SANGAT TAMBAH BERAT BADAN, SEKARANG?

Alhamdulillah sekarang bmi normal dengan amal set berat SHAKLEE. Dulu underweight memang kata orang boleh melayanglah kalau angin tiup. Berat 38kg saja dulu.

Susah tau nak tambah berat ni sebab memang saya tak suka makan. Tapi kalau kena caranya hah memang yang tak suka makan akan selalu rasa nak makan.

Awalnya consume ESP dan Vit C SHAKLEE setiap hari. Konsisten 2 bulan terus naik 5 kilo😍 Sekarang tambah Vita lea dan b complex. Alhamdulillah konsisten BMI normal.

Sekarang memang asyik rasa nak makan saja. Memang berkesan sangat ambil set tambah berat ni. Malah selamat.

Tengoklah saya ni hasil set tambah berat dari SHAKLEE memang dari wajah (pipi) dah nampak hasilnya😁

Alhamdulillah syukur dah tak underweight lagi. Bila BMI normal ni kesihatan pun bertambah baik. Imun makin kuat dan susah nak sakit. Nak buat kerja pun bersemangat saja. Terima Kasih ALLAH Terima Kasih SHAKLEE 🤗🌷🌷🌷

DULU BBENCI TENGOK CERMIN DENGAN KULIT KUSAM, BERMINYAK!

Pernah rasa benci diri bila tengok cermin sebab kulit kusam, berminyak, liang pori besar, kesan jerawat jelas bila tengok dekat-dekat.

Memang rendah konfiden level bila jumpa orang. Saya pula sebelum ni kerja bidang guaman yang selalu jumpa orang besar-besar. Malu ya amat. Rasa tak layak wei kerja bidang ni sebab muka teruk.

Dah cuba macam-macam jenis skin care. Rajin tau dekat drugstore pi belek-belek semua jenis skin care dari zaman kolej haha.

Sampai saya join TWB tahun 2018 bulan 11, saya try guna set YOUTH.

Set YOUTH dari SHAKLEE memang best!

Masyallah 1st time pakai tu memang rasa lembutnya dekat kulit muka. Lepas tu saya konsisten minum ESP dan makan Vitamin C SHAKLEE setiap pagi.

Satu hari ni adik lelaki saya dari Johor balik. Dia jarang balik sebab kerja. Pagi-pagi ajak saya makan roti canai dekat kedai. Saya waktu tu just pakai moisterizer YOUTH dengan bedak baby je😂 Nak cepatkan.

Tiba-tiba tengah makan tu dia tegur muka saya makin cerah, kulit makin berseri. Dia tanya saya pakai apa. Haa YOUTH lah. Dan dalaman pula ESP dan VITAMIN C SHAKLEE.

Bukan adik saya saja tegur. Mak saya, kawan-kawan saya ramai tegur.

Dulu dan Sekarang

Alhamdulillah syukur akhirnya jumpa solusi masalah kulit saya. Sekarang lebih rasa konfiden bila jumpa orang. Dulu kalau bercakap dengan orang memang rasa nak tunduk saja muka. 😥

Terima Kasih Allah beri saya solusi ni.

Terima Kasih SHAKLEE.

Jom la try YOUTH, ESP dan Vit c Shaklee 😍🌷

KESIMPULAN

Saya ingatkan bila saya join bisnes SHAKLEE ni boleh bantu dari segi ekonomi saja. Rupanya lebih dari tu.

Paling utama kesihatan saya memang lebih baik dari dulu. Alhamdulillah bila dapat rasa nikmat sihat semula ibarat jumpa mutiara di dasar lautan tau.

Subhanallah benarlah nikmat sihat itu adalah satu nikmat yang terlalu besar untuk kita hargai dan syukuri.

Bestkan bisnes SHAKLEE. Tunggu apa lagi. Jom sertai kami Team Jutawan. Produk berkualiti, proven result, Mentor yang hebat dan luar biasa.

Mungkin anda nak ubah hidup anda sekarang. Baca sini peluang dan tawaran hebat dalam bisnes shaklee. Dan anda wajib bersama Team Jutawan untuk bersama ubah hidup. Kenapa? Baca sini.

Mari bersama kami dalam Team Jutawan. Hubungi saya :

018 388 9039

Atau klik saja link whatsapp di bawah ini:

https://kliksini.my/Bisnes-SHAKLEE-

Kami sentiasa sedia membantu anda mencapai kehidupan yang lebih baik.

Sharifah Abdul Samad,

SHAKLEE SUPERVISOR.

You may also like...

3 Comments

  1. Anasayo says:

    3 sekali dapat kelebihan lepas consume shaklee. Alhamdulillah

  2. You write more helpful information than I have read anywhere else. Can you share your sourceexperience with the rest of us?

  3. I know this web site presents quality depending posts and other data, is there any other website which provides such data in quality?|

Leave a Reply

Your email address will not be published.