KENAPA SEMUA ORANG PERLU DETOX

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa!

Detox ialah satu proses pembersihan badan kita dari segala macam kotoran dan racun-racun atau namanya toksin yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama.

Toksin ini sebenarnya ialah bahan beracun dalam badan, yang terkumpul daripada pelbagai sumber, contohnya makanan (seperti semburan racun pada sayur-sayuran, suntikan pada ayam, klorin dalam air paip), pencemaran udara (asap kenderaan, asap rokok) dan sebagainya.

PEMAKANAN SEHARIAN

Adakah anda yakin anda mengambil makanan sebenar atau anda hanyalah memakan bahan kimia?

Pemakanan antara faktor besar yang menyumbang kepada masalah kesihatan zaman serba moden ini. Lihatlah bersepahnya kedai makanan segera.

Umum mengetahui bahawa ia tidak bagus tetapi bukan sedikit yang mengisi perut di kedai seperti itu saban hari.

Racun serangga pada tumbuhan, ayam, ikan yang dicucuk dengan bahan kimia dan lain-lain ‘kejayaan’ sains telah mengancam kesihatan tubuh badan kita.

Tiada yang dapat mengelak dari punca terkumpulannya toksin dari sumber makanan. Maka semua orang memang memerlukan kepada detox bagi menjamin kesihatan yang baik.

PENCEMARAN ALAM

Toksin juga boleh terkumpul dalam badan melalui pencemaran alam. Udara terutamanya yang menjadi sumber kehidupan manusia jiga boleh menjadi sumber terbesar toksin jika ianya tercemar.

Asap rokok, asap kenderaan, pembakaran, pelepasan asap kilang-kilang segalanya membawa kepada tersebarnya toksin.

Seterusnya pencemaran melalui air dan radiasi. Tiada yang mampu mengelak dari terkena pencemaran tersebut. Tidak kira apa golongan sekalipun pada zaman ini.

Bahaya Ke Badan Banyak Toksin?

Bayangkan badan kita telah mengumpul banyak toksin atau racun, kalau fikir secara logik adakah ia bagus?

Baca senarai di atas. Tandakan yang manakah ada pada diri anda? Sekiranya terdapat lebih dari 2 tanda dari senarai tersebut maka anda memang memerlukan kepada detox.

KESIMPULAN

Pencemaran alam dan pemakanan pada zaman kita menyebabkan tiada siapa yang mampu mengelak dari terkumpulnya toksin dalam badan.

Pengumpulan toksin dalam tubuh manusia adalah amat bahaya dan boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius seperti kanser dan sebagainya.

Penyertaan untuk Jom Detox Jutawan 17.0 sudah dibuka. Book seat cepat sebelum penuh!

Benda boleh kurus, kenapa nak berisikan.

Hubungi saya:

018 388 9039

Atau nak mudah klik saja link whatsapp di bawah

https://kliksini.my/Jom_kurus_detox

Sharifah Abdul Samad,

SHAKLEE SUPERVISOR.

Author: Sharifah Samad

Leave a Reply

Your email address will not be published.