KESIHATAN LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE (Part 2)

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa!

Insyallah hari ni saya nak cerita tentang kisah silam saya yang sedih dan sadis.

DULU MESTI AMBIL MC SETIAP BULAN, SEKARANG?

Saya dulu memang rasa selalu menyusahkan bos kalau kerja 😭 Eya lah tiap bulan mesti akan ada sekeping (paling sikit) sijil sakit sebab demam dan lain-lain.

Koleksi Sijil Sakit

Alahai lemah sangat imun badan. Padahal muda lagi. Memang doktor minta saya ambil suplement untuk kuatkan imun ni. Bayangkan sebulan mesti akan demam atau batuk selsema dalam 3 kali. Kalau kena hujan sikit memang terus demam. Masyallah kadang rasa benci diri sendiri sebab tak kuat.

Usaha dengan senam jalan kaki 30 minit setiap lepas subuh. Tapi tetap sama. Pernah guna macam-macam jenama suplement yang ada dekat drug store tapi sama saja tahap imun badan saya. Lepas tu cuba consume ESP dan Vit C SHAKLEE. Konsisten ambil setiap hari.

Masyallah saya dah 5 bulan tak demam yang teruk macam dulu, tidak batuk atau selesema. Walaupun masa tu satu family saya sedang virus demam teruk, saya tak sikit pun batuk.

Semoga Allah lindungi dari rasa riak, sekadar ingin berkongsi rasa bahagia yang sudah lama saya cari Allahu akbar😭.

Masyallah sangat terharu dengan kuasa Allah lepas kita ikhtiar pelbagai. Betullah kesihatan adalah satu nikmat yang sangat besar dalam hidup. Serius nak nangis sangat.

Set yang saya ambil sekarang

Alhamdulillah sekarang konsisten ambil Set Shaklee yang untuk Daily Essential yang ada ESP, B Complex, Vita lea, Omega dan Vitamin C. Alhamdulillah dah tak lemah imun macam dulu malah setiap hari bertenaga buat kerja.

Takda lemau-lemau dan mengantuk masa kerja dah. Terima Kasih Allah.

Saya memilih sihat.

Untuk lebih memberi.

Anda pula bagaimana?☺️

Author: Sharifah Samad

Leave a Reply

Your email address will not be published.