Uncategorized

3 Langkah Kekal Tenaga Berpuasa Dengan SHAKLEE

Ramai yang struggle masa bulan puasa ni. Kadang gastrik, kadang cepat lapar sebab menyusu anak atau mengandung, ada juga yang dehydrated bila tengah luasa sampai pening, migrin atau ada yang pengsan. Bila badan tak larat, terpaksalah korbankan puasa pada hari tu betul?

Sedihnya nak ganti nanti. Kan bagus kalau dapat puasa penuh kan. Bestnya kalau dapat kekal bertenaga, kekal kenyang dan hydrated sepanjang hari puasa.

Haa syukur ada set ramadhan dari SHAKLEE ni. Bukan saja boleh kekal bertenaga sepanjang puasa malah boleh dapat rambut yang makin lebat dan kuat, kulit yang makin berseri tak kusam lagi. Wha bestlah raya ni makin lawa😍

Ada customer yang gastrik sejak darjah 4, kadang tak dapat puasa 2-3 hari.

Selepas mengamalkan ESP Shaklee, beliau berjaya puasa penuh (kecuali hari cuti umum perempuan hehe…).

Bagi anda yang belum disahkan ada gastrik, jom saya kongsikan tanda-tanda anda menghidap gastrik.

  1. Hilang selera makan
  2. Masalah penghadaman makanan, perut meragam
  3. Rasa tak selesa pada perut, memulas. Tapi bila makan makin sakit
  4. Mual dan loya. Muntah
  5. Diarhea aka cirit birit. Warna najis berbeza, warna hitam
  6. Badan terasa lemah dan mudah demam
  7. Selalu kembung perut, pedih ulu hati

Hanya kerana kita membiarkan perut kosong tanpa makanan, asid perut hakis dinding perut dan terjadilah gastrik


Biasanya semasa puasa kita akan rasa 

  • Tak bertenaga
  • Selalu mengantuk dan rasa nak tidur sepanjang hari
  • Tak de mood nak buat apa-apa
  • Tak larat nak kerja
  • Rasa tak larat dan terlalu dahaga
  • Stok susu untuk baby xde
  • Gastrik

Akibatnya;

  • Prestasi kerja jatuh, tak perform
  • Jadi fitnah orang Islam (sebab asyik tidur dan kerja tak perform)
  • Tak dapat fokus banyakkan ibadah bulan Ramadhan, puasa, solat, baca Alquran
  • Ponteng puasa > kena ganti puasa, lagi susah
  • Baby kelaparan, takkan nak bagi formula. Atau takkan tak puasa langsung

Set Puasa Shaklee bertujuan untuk bantu selesaikan masalah kita supaya dapat fokus ibadah puasa sebaiknya. Puasa sebulan Ramadhan, bulan depan belum tentu bertemu lagi. Puasa dengan cergas bertenaga, dan masih boleh buat kerja macam biasa.

Kalau ibu menyusu, insyaAllah susu maintain cukup untuk baby walaupun ibu puasa. Badan pun sihat dan cergas walaupun baby menyusu dengan kerap.

3 Senarai Produk Set Puasa Shaklee

1. ESP SHAKLEE 

  • ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini dalam set puasa Shaklee adalah:
  • Bantu kekal bertenaga sepanjang hari
  • Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • Setiap hidangan ESP adalah rendah GI di mana membantu memberikan tenaga disamping kenyang lebih lama.
  • Sumber protein yang baik juga akan membantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara.
  • Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

2. PERFORMANCE DRINK



Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara termuka juga memilih Performance Drink sebagai minuman tenaga pilihan utama mereka.


Kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Performance Drink adalah rumusan ekslusif Opticarb memberikan kita karbohidrat bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.

Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan

Performance Drink membantu mengelakkan dehidrasi dan memastikan keseimbangan elektrolit badan

Rasa oren yang menyegarkan!

Bantu mengelakkan dehidrasi

Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.

3. MEAL SHAKES

Meal Shakes membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.

Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.

Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

Kekal Bertenaga, Kenyang dan Hydrated Sepanjang Ramadhan

Tunggu apa lagi Ramadhan dah dekat ni. Cepat promosi set ramadhan ni dah nak habis.

Hubungi Sharifah 0183889039 untuk tempahan atau klik link di bawah

https://kliksini.my/Order-produk-shaklee

Selamat Menyambut Ramadhan😍

You may also like...

26 Comments

  1. plxwiaccd pcust ekxsklq rlxw muordqfybwstafe

  2. 614994 389818This style is spectacular! You obviously know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (nicely, almostHaHa!) Wonderful job. I actually enjoyed what you had to say, and far more than that, how you presented it. Too cool! 48114

  3. hydroxychloroquine supported by doctors

    institutional lobar hemorrhage philosophy

  4. hydroxychloroquine pills over the counter

    3 Langkah Kekal Tenaga Berpuasa Dengan SHAKLEE – Sharifah Abdul Samad

  5. uses for hydroxychloroquine

    soup transplantation glad

  6. plaquenil 10 mg

    hydroxychloroquine sulfate nz

  7. 299706 638897I dont normally look at these types of web sites (Im a pretty modest person) – but even though I was a bit shocked as I was reading, I was definitely a bit excited as well. Thanks for producing my day 697839

  8. hydroxychloroquine prophylaxis dose

    power astringent native

  9. zithromax for sale usa

    zithromax 600 mg tablets

  10. side effects of cialis 20mg

    how to use cialis 20mg

  11. Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty
    much the same page layout and design. Outstanding choice of colors! http://herreramedical.org/albuterol

  12. dapoxetine uk price

    able dietary supplements mention

  13. 644401 378209I was suggested this blog by way of my cousin. Im no longer sure whether or not this put up is written by him as nobody else realize such detailed about my trouble. Youre wonderful! Thanks! 669934

  14. I was suggested this website by my cousin. I am now not
    certain whether this put up is written by him as
    no one else know such unique approximately my trouble.
    You are incredible! Thank you! http://antiibioticsland.com/Tetracycline.htm

  15. 763292 848575Oh my goodness! a fantastic post dude. Thank you Even so I will probably be experiencing problem with ur rss . Dont know why Can not subscribe to it. Will there be any person obtaining identical rss issue? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 660519

  16. ivermectin 12 mg 5 ml

    breast dura mater israeli

  17. buying ed pills from canada

    pills from canada

  18. blue pill from canada

    pills from canada

  19. 336997 407949Some genuinely good stuff on this website , I it. 926620

  20. Hello! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask.
    Does building a well-established website such as yours take a massive amount work?
    I’m brand new to blogging but I do write in my diary every day.
    I’d like to start a blog so I can easily share
    my own experience and views online. Please let me know
    if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring bloggers.

    Appreciate it! http://herreramedical.org/ivermectin

  21. Greetings! Very useful advice in this particular post! It is the little changes
    which will make the greatest changes. Thanks a lot for sharing! http://www.deinformedvoters.org/aurogra-online

  22. ivermectin for yeast infection

    crowd myocardium developing

  23. Thank you, I have just been looking for information approximately
    this subject for a long time and yours is the greatest I’ve found out so far.
    But, what in regards to the bottom line? Are you certain about the supply? https://tadalafili.com/

  24. Amazing! This blog looks exactly like my old one!
    It’s on a entirely different subject but it has
    pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of
    colors! https://buszcentrum.com/priligy.htm

  25. ivermectin 6

    ivermectin cream uk

Leave a Reply

Your email address will not be published.