KENAPA SURI RUMAH WAJIB BUAT BISNES

Assalamualaikum hi, salam hebat luar biasa!

Kadang panas tidak sampai ke petang. Begitulah hidup kita terutamanya sebagai seorang isteri. Kita tidak boleh meramal indahnya masa depan tetapi kita boleh bersedia sekiranya apa-apa ujian yang datang.

Sebagai seorang wanita di zaman kini, wajib sebenarnya untuk berusaha mencari tambahan pendapatan sendiri kerana ia mampu menjadi tali penyelamat suatu masa nanti.

Pernahkah kita bayangkan jika suatu masa:

⛔ Suami diberhentikan kerja kerana syarikat jatuh bankrap

⛔ Suami mengalami kemalangan dan tidak lagi mampu bekerja

⛔ Berlaku perceraian

⛔ Dihalau dari rumah sewa

⛔ Anak-anak ada yang sakit

⛔ Keluarga dirundum hutang

Memang kita mengharapkan segala itu dijauhkan daripada kehidupan kita. Namun, kita tidak mampu meramal masa hadapan. Disebabkan itu lebih baik kita berusaha untuk bersedia sebelum hari hujan.

Kenapa Suri Rumah Wajib Berbisnes?

Haaa jom kita tengok kenapa suri rumah zaman sekarang wajib berbisnes.

PERTAMA : Ringankan Beban Tanggungjawab Suami

Tidak dapat kita nafikan bahawa kos sara hidup makin melambung tinggi. Inikan pula jika anak-anak semakin bertambah. Semestinya isteri mampu membantu bebanan yang ditanggung suami dengan berbisnes dari rumah.

KEDUA : Mampu Bina Empayar Bisnes Yang Boleh Diwarisi

Ini boleh dijadikan visi jangka masa panjang apabila seorang suri rumah berbisnes. Ramai sahaja anak-anak dan suami yang memilih untuk berhenti kerja seterusnya fokus membantu bisnes isteri. Anak-anak juga sejak kecil dididik dengan bisnes dan apabila besar mereka akan berusaha untuk mewarisi bisnes tersebut.

KETIGA : Memiliki Pendapatan Bulanan Sendiri

Isteri-isteri memang segan nak minta duit untuk berbelanja dari suami. Kadang isteri-isteri ni sanggup pakai baju, tudung yang sama kerana malu meminta duit dari suami. Malah saya ada juga kawan yang selepas sahaja kahwin terus berubah penampilannya kerana katanya malu minta duit suami untuk berhias.

Sedihkan. Tapi eyalah isteri memang malu minta duit suami. Lagi pula dah tahu yang suami banyak perlu tanggung keluarga. Jadi niay di hati hanya dipendam sajalah.

Bayangkan jika suri rumah tersebut ada pendapatan sendiri. Semestinya dia akan lebih menjaga dirinya sendiri, lebih konfiden malah tak mustahil dia juga mampu bantu kurangkan beban kewangan suami. Seronokkan.

KESIMPULAN

Sekarang ini mudah saja. Bisnes semua dihujung jari. Cuba baca di sini. Dan tak perlu keluar rumah buka kedai, tak perlu pos barang dan sebagainya. Cuma klik saja smartphone anda, terus esok lusa barang sampai depan pintu customer.

Jadi apa tunggu lagi. Jom sertai Team Jutawan. Baca sini kenapa perlu sertai Team Jutawan jika anda benar mahu ubah hidup.

Inilah masanya untuk ubah kehidupan anda kepada yang lebih baik. Hubungi saya

018 388 9039

Atau nak mudah klik saja link whatsapp di bawah

https://kliksini.my/Bisnes-SHAKLEE-

Kami sedia membantu anda mengubah hidup lebih baik.

Sharifah Abdul Samad,

SHAKLEE Supervisor.

Author: Sharifah Samad

Leave a Reply

Your email address will not be published.